Svet-Stranek.cz
Osobní stránka

Diety:Osobní stránka na adrese: prozivot.diskutuje.cz

Diety

V čem spočívají rizika diet?
Pro snížení nadváhy často podstupujeme drastické diety a cítíme se bezradní a zklamaní, když po skončení kůry velmi rychle přibereme to, čeho jsme se tak pracně a podstatně déle zbavovali. Navíc při těchto dietách organismu scházejí látky potřebné pro jeho řádný vývoj. To často vede k potížím s krevním tlakem, zvýšenému bušení srdce, dýchavičnosti a i k nervovým poruchám, které mohou mít za následek změny v charakteru osobnosti (mrzutost, náladovost, deprese…).
Kolikrát jste již zkoušeli nějakou dietu a stalo se, že jste velmi rychle přibrali zpět to, co Vás stálo tolik úsilí a odříkání?
Takové diety většinou oslabují svalovou tkáň a tím celý organismus. Váš organismus strádá jak po energetické, tak po výživové stránce. Když s takovou dietou skončíte, Váš organismus potřebuje doplnit chybějící látky a žádá přísun živin. Vy začnete jíst častěji a ve větším množství. Tím sice organismus doplní ztracenou svalovou tkáň, ale zároveň se při tom dostávají do těla nadbytečné tuky a Vám se může stát, že zjistíte, že Vaše váha je zpět a často i s nějakým kilem navíc. Navíc složení vašeho těla je po držení této diety horší než bylo před tím, než jste s dietou začali.
Proto je důležité hubnout správným způsobem a to na základě správné výživy. Pokud je tělo správně vyživené a má všechno to, co potřebuje, nestrádá po energetické ani po výživové stránce, potom dochází ke snížení váhy tak, že se ztrácí tuková hmota a ne svalová, a co je důležité, váhu si udržíte na stálo.